Måndag.

       Publicerat 2016-08-22 » 11:19:59 | Me and my life
Redan Måndag igen.. Orkar inte va tiden går fort alltså, å ändå känns de som att graviditeten står helt stilla. Får inte ihop de där riktigt. I början kändes de som att tiden bara flög fram å nu känns de precis som med Melvin, att varje dag känns som en månad. 
 
Va har skett sen sist då? Jo, bilen var färdig så den hämtades ut på verkstad med en fin nota som skulle betalas. Vi hann ha den över natten å när jag sen skulle köra till dagis (ja för jag kan seriöst inte gå så "långa" sträckor med min foglossning, because it kills me) så är felet fortfarande kvar på bilen? Jaha, var ju bara å köra ner å lämna den igen..... Eftersom att vi inte ville belasta Camilla å låna hennes bil mer så fick vi en lånebil denna gången, allt frid och fröjd. Marcus kom in på kvällen när han hade satt i bilstolen å sa att den lukta lite mögel, tänkte inte så mycke på de utan trodde väl att de skulle va en liten doft i bakgrunden liksom, som man kände men inte mer än så. Kommer ut på morgonen å ska köra.....värsta jag någonsin känt, helt seriöst. När jag öppnade dörren så ryggade jag tillbaka å klöktes så mycke som de stank.. Fick köra med rutorna nere å de satte sig direkt i kläderna så jag gick runt å lukta mögel resten av dagen, av att sitta där i typ 5 minuter allt som allt. Nej fyfan så äckligt. Ringde till Marcus å sa att bilstolen redan hade börjat lukta å att vi omöjligt kan köra runt i den, om vi nu inte vill köpa en ny bilstol dvs. Fick låna Camillas bil över natten å sen i Fredags körde Marcus ner med mögelbilen till verkstaden när han kom från jobbet. Dem hade fortfarande inte fått rätt på bilen så den kunde vi inte hämta ut, dock fick vi en annan lånebil som iaf inte lukta helvete - men ändå, jag får panik å ser bara pengarna rulla iväg.. Nu är de som sagt Måndag så nu hoppas jag att dem jobbar med den och snabbt hittar felet så vi slipper oroa oss över ännu en nota att betala.. 
 
I helgen då? I fredags var Camilla & Johan här på middag, så vi satt uppe till 12 å pratade innan vi stupa i säng. Ganska förvånad att vi kunde vara vakna så länge eftersom vi håller på att ändra Melvins rutiner och därför får ganska mycke mindre sömn än vi är vana vid, men de gick :) I Lördags körde vi till Väla på förmiddagen å handlade å för en gångs skull hittade vi allt vi skulle ha. Melvin sov sin korta middagslur medan jag å Marcus kunde tima in å käka vår lunch i lugn å ro, vilket nog aldrig har hänt innan, trevligt :p När vi kom hem så kom hela familjen Rischel över så barnen lekte och vi satt i köket å snackade lite skit. Tiden gick å sen var de dags att göra middag innan jag stupade i soffan. Orkade dock inte så länge så vid 22 gick jag å la mig. Igår rensade jag ut Melvins garderob på alla urvuxna kläder eftersom vi köpt nya nu inför hösten å sen ringde Brandon å ville leka med Melvin, så för första gången gick Marcus å lämnade honom där ensam utan oss så fick dem leka några timmar medan jag å Marcus städade hela huset.. Klockan 11 på förmiddagen var vi färdiga med allting så då hämtades Melvin å sen käka vi lunch, han vila och därefter planerade vi veckans mat innan vi slängde oss på soffan å tittade på en tecknad film. Jag är ett levande lik nu om dagarna så efter att vi hade ätit igårkväll å jag å Melvin duschat så blev de en kort stund i soffan innan jag gick å la mig tidigt, igen :p 
 
Vi har alltid haft problem med Melvins sömn, ända sen han föddes.. Han har aldrig velat sova, varit en riktig nattuggla å varit vaken lika länge som mig å Marcus, somnat i vår säng å sen sovit hos oss alltid - vilket ju har resulterat i dålig sömn för oss alla egentligen - om än de var jäkligt mysigt.. Vi har försökt vid olika tillfälle att hålla honom vaken hela dagarna, lägga honom tidigt osvosv, å de har funkat någon enstaka dag innan han har fallit tillbaka i gamla vanor. Har han någongång somnat tidigt i sin egen säng så har han alltid vaknat efter 1-2 timmar å kommit upp igen, vägrat å ligga kvar å sen då varit uppe tills vi gått å lagt oss. Helt värdelöst för vi har inte haft någon egentid alls under dessa åren, max 10 kvällar, vilket inte är speciellt mycket.. Eftersom vi ska bli en till i familjen och inte vill "kasta ut honom" ur sovrummet helt plötsligt när denna stora omställningen ska ske så ville vi göra de nu, i god tid, så han inte tar de som att "nu får någon annan min plats".. Efter semestern nu förra måndagen så satte jag alltså klockan på 06:45 å väckte honom så vi gick upp då, sen sover han 30 min runt lunch, blir väckt igen och nattas sen klockan 19.00, vilket denna veckan har tagit allt från 10 minuter till 30.. Han har inte vaknat en enda gång på hela veckan, utan sovit i sin säng till morgonen därpå då jag återigen väckt honom klockan 07. VILKEN SKILLNAD, å vi har fått ett "eget" liv i flera timmar varje kväll.. Eller ja, jag har ju inte riktigt kommit in i dem nya rutinerna ännu så jag har deckat runt 21-22 men ändå :p Jätteskönt för Melvin iallafall, för han är verkligen som en helt annan människa.. Mer nöjd och inte alls lika gnällig längre, eftersom han säkert får mycket bättre sömn å sover cirka 12 timmar per natt. Självklart fattar jag att de kommer komma perioder då han vaknar, kommer in till oss på natten osv osv, å de får han såklart göra. Huvudsaken är att han nattas i bra tid och sover i sin säng iaf en del av kvällen/natten. Jag vet nämligen att jag aldrig kommer stå å bråka mitt i natten om att han SKA somna om i sin säng, då jag är alldeles för beroende av min sömn för att ens kunna fungera. 
 
Eftersom att detta är så nytt å vi är livrädda att han ska trilla tillbaka i dem andra vanorna igen så har vi alltså fortsatt under hela helgen att ställa klockan på 07 å väckt honom.. När han har kommit in i detta ordentligt så kommer vi ju givetvis inte behöva göra de längre utan då kommer han ju med all säkerhet själv vakna vid den tiden, men nu i början vågade vi som sagt inte.. Vi kör på såhär nu ett tag innan vi rubbar för mycket på de helt enkelt. De är faktiskt riktigt skönt att komma upp i tid på morgonen å slippa stressa, dagarna känns längre (på gott å ont iofs) å jag sover mycke bättre om nätterna. Är som sagt inte piggare för de, men jag känner att min sömn är mycke bättre å jag ligger på kudden i cirka 3 minuter innan jag är totalt deckad, istället för 2 timmar som jag gjorde förr. 
 
Oj, klockan är mycke ser jag.. Har suttit å fixat lite nu på förmiddagen sen jag lämnade Melvin så jag måste nog resa mig nu å fixa tvätten, käka lunch å så innan han ska hämtas igen. Vi har äntligen beställt och betalat vår syskonvagn så de är det jag har fixat med nu. Fick ringa banken å kludda också eftersom vi har beställt den ifrån ett annat land så var man tvungen å aktivera betalningar till utland osv, men NU är de iallafall fixat å de känns riktigt skönt.. Hoppas den kommer snabbt så vi klämma å provköra den här hemma snart :) 
 
Vi hörs snart igen.. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0