Om att hitta hem,

       Publicerat 2013-10-30 » 13:47:49 | Kärlek
Jag la upp en bild på Instagram härom dagen på Marcus, där jag skrev att jag inte visste vad kärlek var, förrän jag träffade honom. De är en fin mening och den stämmer. Ska man hårddra de så är de klart att jag visste någonting om kärlek innan - men inte denna sorten. 
 
I hela mitt liv har jag trott att kärlek ska vara exploderande, upp å ner och alldeles galen. Visst, viss kärlek ska kanske vara sån? Den första kärleken som ett exempel. Man vet liksom inte hur man ska göra och hur man ska agera med alla känslor man känner i kroppen att det till slut blir katastrof och alldeles FÖR mycke HELA tiden. De lägger sig. De försvinner, även om man inte tror de, dagen då de tar slut och hela ens värld ramlar sönder. Alla säger att det går över och man tror inte för en sekund på dem idioterna som försöker släta över den värsta smärtan men det kommer till en dag då man inser att jo, dem hade rätt. 
 
Jag har hela tiden trott att man måste bråka en massa för att rensa luften. Att man måste ha spänning i förhållandet för annars tröttnar man. Jag har trott att det måste gå som en berg och dalbana för att jag inte ska tröttna, för att jag inte ska känna mig rastlös och osedd. 
 
Jag har haft fel. 
 
Sen den dagen jag började prata med Marcus har allting varit så självklart. Det har inte varit några spel eller lekar, de har bara fallit sig helt natuligt, och jag minns hur förvånad jag var i början. Att det bara kunde bli så och att alla bitar bara föll på plats utan en massa frågor och tjafs. Jag bara visste. Det bara var så. Enkelt. 
 
Kärlek behöver inte betyda en massa bråk, tjafs och spänning hela tiden. Det behöver inte göra ont för att sen bli bra. Det kan vara bra mest hela tiden, och känslorna stannar ändå. Växer gör dem mest hela tiden men dem exploderar inte, dem blir bara starkare och starkare för varje dag. Vi behöver inte bråka och man behöver inte rensa luften och skrika på varandra för att kunna ha de bra. Vi älskar varandra lika mycket ändå, om inte mer. Vi slipper såra varandra med hårda ord och istället kan vi känna glädjen i varenda vanliga vardag, att ha varandra.
 
Det handlar om en trygghet och en värme som inte går att beskriva i enkel ordform. 
Det handlar egentligen bara om att hitta hem, och jag har gjort det nu. 
Jag vill aldrig mer gå vilse utan jag vill gå här, med dig, och hålla din hand, alltid. 
 
 

Kanske dags?

       Publicerat 2013-10-28 » 20:11:51 | Me and my life
Ja de vore kanske på sin plats att uppdatera lite? Jag har faktiskt varken haft tid eller ork för att uppdatera bloggen, som ni har märkt. Vi har levt i ett fullständigt kaos å även om de är bättre nu så är de långt ifrån färdigt här.. 
 
Flytten gick smidigt iallafall, tog några timmar med hjälp av Mamma, Pappa, Göran å Linus. Att komma i ordning däremot har inte varit lika smidigt.. Vi har inte haft något kök på hela tiden å har fortfarande inget.. Om vi saknar hemmalagad mat? Jo lite va! Den första veckan hade vi inget vardagsrum heller å soffan stod i halva köket så vi kom knappt in i kylen. De har ju gått lite pengar också, om man så säger.. Fick köpa ny tvättmaskin å tumlare helt oväntat å de är ju inte direkt billigt - MEN man måste ju ha de så va gör man? 
 
All tid har gått åt till att försöka packa upp å Marcus har klart renoverat. Vet inte hur många gånger vi har varit på IKEA å Bauhaus heller för den delen.. Gaaanska många iallafall. I dagsläget har vi iallafall fått i ordning på toaletten, i vårt sovrum å i vardagsrummet. Dem är ju inte färdiga med lampor, gardiner osv men i de stora hela iallafall.. De gamla köket rev Marcus ut i Lördags å de nya kom med leverans idag så de står i lådor för tillfället. Förhoppningsvis har vi ett kök till helgen iallafall.. Ska inte äta pizza på över ett år, inte hamburgare heller för den delen. Spyr nästan av tanken bara. 
 
Förra veckan var första gången jag kände vår lilla fis i magen. En sån härlig känsla. Vi var på ultraljud i Torsdags också å fick veta att vi väntar en liten prins :) Jag hade moderkakan i bakvägg så de var inte konstigt att jag känt honom redan, eller ja, jag är i vecka 19 nu så de går undan. Snart hälften avklarat! Illamåendet hänger i sig å spyorna också men de är också allt. Jag har ingen sjuk trötthet längre och jag känner mig som vanligt om man bortser ifrån de alltså. Eller ja, nu ljög jag.. Har ganska mycke problem med foglossning också å de har jag haft länge, dock känner jag mest av de på kvällarna eller när jag har legat stilla en lång stund så jag kan ju fortfarande röra mig å gå någorlunda normalt. 
 
Idag har vi varit å hämtat vår nya pärla. Tanken var ju att jag skulle göra mig av med SAAB:en å så skulle jag å Marcus köpa en bättre bil tillsammans, å de har vi alltså gjort idag. De blev en Volvo v70 2,5T årsmodell 2005. Hittills är vi nöjda iallafall å vi hoppas såklart att de ska förbli så :) 
 
Tanken var ju att vi skulle stanna på IKEA å handla lite till på hemvägen men dem stängde pga stormen.. Väla stängde också så vi fick stanna till i Klippan för å få nån mat i oss. Stannade på Storköpet också å handla lite till frukosten imorgon å där blåste Marcus keps iväg, haha. Kommer hem å då har fan postlådan blåst iväg också. Ofta liksom? Jaja, får vi köpa en ny sån imorgon också.. 
 
Annars har jag inte så mycket å komma med. Längtar bara till köket är på plats som sagt så jag kan laga massa god mat igen :) När vi har fått ordning överallt så ska ni få lite bilder å lite mer normal uppdatering här, de lovar jag :) 
 
 

Hej i röran!

       Publicerat 2013-10-11 » 11:22:29 | Me and my life
Tänkte bara titta in å säga hej lite snabbt. De händer mycket för varje dag å nu är nästan allt nerpackat. Igår var vi på IKEA å köpte sängbord å spegel, skulle haft tag i hallmöbler också men dem va klart slut. Marcus beställde kök också så de kommer om några veckor. Idag ska Marcus göra de sista i sovrummet borta i huset för imorgon är det flyttdags. Egentligen borde vi haft kvar lägenheten tills huset är färdigt men Julia å Niko vill in å vi vill inte stå med dubbla kostnader så nu får det bli såhär. 
 
Jag fick sålt min bil i Onsdags förresten. Kan ju ha varit de sjukaste ever. Skönt iallafall så slipper jag tänka på de dock är de ju kanske inte ultimat med endast en bil just nu men vi får lösa de nästa vecka. Tanken är att jag å Marcus ska köpa en kombi tillsammans å de lutar åt en V70 faktiskt. Blir nog bra med det. 
 
Nu måste jag köra till Apoteket å hämta ut mer illamående-medicin så jag inte spyr ner allt här är å sen ska jag köra till Farmor å få lite lunch. Hela köket är nerpackat här så man kan ju inte få i sig föda heller klart. Åh, på Söndag är allt flyttat å jag kan andas ut liiiite iaf. 
 
Vi hörs. 
 
 

Fullständigt kaos.

       Publicerat 2013-10-07 » 19:01:18 | Me and my life
Jag får nog ta en ofrivillig blogg-paus på några dagar. Allting är upp å ner just nu å jag har inte tid att uppdatera. Allting ska packas ner, Marcus är i huset dem timmarna han inte jobbar på sitt vanliga jobb å renoverar å jag försöker packa och strukturera upp allting så att de ska fungera. Allt där emellan så jobbar jag själv å sen mitt i allt detta kaos så ska bilar säljas å bilar ska köpas, IKEA ska besökas å våra syskon ska firas på två kalas i helgen. Haj o ivaj va de snurrar i mitt stackars hue. 

Helg.

       Publicerat 2013-10-05 » 11:30:35 | Me and my life
Jobbade kväll i Torsdags å de gick bra även om allting var lite förvirrat. Vi har bytat ställe nu så de tar ju lite tid innan allting är på plats å man har kommit in i det.. Slutade halv tio så då hämtade jag Marcus i huset å sen blev de dusch å dirr i säng. 
 
Igår var en riktigt jobbig dag. Kändes som om jag inte fick andas på hela dagen typ. Jobbade först å sen slängde jag i mig lunch innan jag körde till Ängelholm på avstämningsmöte med f-kassan, min chef å min läkare. De gick bra å ganska fort så sen slängde jag mig i bilen å körde till Klippan å handla, dirr till Perstorp å hem till Mormor å Morfar som va hemma på en snabbvisit. Stanna där ett tag å sen körde jag hem å tvätta. Meningen var att jag skulle äta hos Mamma sen på kvällen men de blev ändrade planer å de gillade tydligen inte mina hormoner. För första gången sen jag blev gravid så fick jag nån jävla böle-attack så jag satte mig å böla rakt ut i typ en kvart. Fattade ingenting själv ens? Jag var liksom inte ens ledsen egentligen utan tårarna bara spruta rakt ut? Eh jaja. 
 
Ringde till Marcus sen å mordhota han ungefär att vi var TVUNGNA att äta typ NU, helst för en timme sen. Böla lite till för att han inte var färdig. Satt här å glodde på skärmen å ville gräva ner mig. Hämtade Marcus sen så vi plockade upp mitt batteri så vi kunde sätta i de i bilen å se om den starta. Självklart glömde jag verktygen i lägenheten å man kan ju inte hämta dem heller så då blev jag förbannad över de!? Istället för å bara lyfta röven å hämta dem så NEJ, vi skiter i de jävla batteriet de kan dra åt helvete, typ så. 
 
Upp i lägenheten å försökte rymma upp för här ser ut som ett helvete, å då blev jag ju klart förbannad för de också. Ja för man hinner säkert både jobba, renovera ett hus OCH ta hand om lägenheten samtidigt? Nej de hinner vi inte men ÄNDÅ fick jag ett bryt över hur här såg ut. Ni hör ju själva? Dem som säger att de är guld å gröna jävla skogar att va gravid skulle jag vilja träffa å slå ner. 
 
När jag hade lugnat ner mig lite grann, tagit en dusch å beställt mat så var jag så jävla trött å sur så jag orkade inte städa mer så jag tänkte slänga mig på soffan.. Skulle bara hänga upp tvätten först va.. Mmm. Å då ser jag allt de här jävla LUDDET som är ÖVERALLT ifrån strumporna. De är på golvet, de är på mattor å de ligger fan exakt överallt. Tog båda badrumsmattorna å kasta åt helvete för dem skulle vi minsann inte ha längre. Nahe? Nej så nu ligger dem i soprummet å jag hoppas dem dör ludd-döden. 
 
HAHAHA.. Jag orkar inte. Till slut fick jag mat iallafall, å när jag väl fick de så orkade jag varken prata eller röra mig så jag la mig ner i soffan å låg där tills Idol var slut å mina ögon inte orka hålla sig uppe mer. Vingla in till sängen å somnade på cirka 10 sekunder. Gött var de. Tyckte nog Marcus också. Äntligen håller hon käften typ. Lovar att han kände så, även om han aldrig skulle erkänna de ;) 
 
Vaknade imorse på skitbra humör. Sov dessutom till halv tio vilket va längesen. Underbart liv ju? Här svänger de förstår ni. De är Lördag å jag har gjort vid mig lite, väntar på Anna å Melle så ska vi bege oss till Väla. Hoppas denna dagen blir liiiite lugnare ;) 
 
Ja, där var en dag ur min verklighet. Ni vet ju vid detta laget att jag inte målar upp livet som något rosenrött å underbart utan här skriver vi rakt ifrån de verkliga livet. Allt som oftast är de ju självklart mysigt å underbart å vara gravid - men långtifrån ALLTID som vissa vill få de att låta som. De är inte så speciellt trevligt när känslorna sprutar åt alla håll å man fattar halv sju va man själv håller på med. De är inte heller speciellt kul när man hänger ner i en dassastol å spyr upp frukosten som var MYCKE godare på vägen ner. Klart att de kommer vara värt de i slutändan, de fattar ju vem som helst, men de är som sagt inte alltid en dans på rosor.. 

Torsdag!

       Publicerat 2013-10-03 » 12:22:34 | Me and my life
Vilka dagar, herregud! I Tisdags skulle jag jobba morgon så jag gick i godan ro ner till bilen vid sju-tiden för att köra till Klippan. Bilen startade inte! Det finns inte nog med svordomar som kan förklara hur jag kände just då. Började ringa runt men de var ju hopplöst så jag sprang till stationen å hoppades att de skulle gå ett tåg. Det gjorde de. Med andan i halsen tog jag biljett å ringde jobbet för att berätta att jag va på väg men att jag kunde bli lite sen. Tåget var försenat, först med tre minuter å sen med fem. Tio minuter efter att de skulle ha kommit rullade de in på stationen å ingen var gladare än jag. Sprang till jobbet å hoppades att jag inte skulle spy ner allt i min väg för de är inte direkt bästa kombon att stressa å springa när man har årets morgonillamående. 
 
Väl på jobb är de kaos då vi håller på att flytta å byta lokaler så mitt skåp var redan borta. Hade alltså ingenting av mina jobbgrejer på plats så jag fick göra de bästa av situationen. Dagen gick iallafall fort då alla sprang som yra höns å packade lite här å lite där. Slutade vid ett så då gick jag hem till Frida där jag spenderade eftermiddagen. Mycke trevligt å få bebismysa lite. Ja, å träffa Frida såklart ;) 
 
Marcus hämtade upp mig på väg hem ifrån jobbet å sen käka vi i Klippan innan vi körde till huset. Camilla å Linus kom en sväng å fikade på kvällen å sen var vi väl hemma runt nio kanske? Tog en dusch å sen dog jag i soffan för jag hade så helvetes ont i ryggen å bara böla. Stackars Marcus.. Han får stå ut med så mycke å ändå är han aldrig på dåligt humör. Världens bästa sambo har jag minsann, gud vad jag älskar dig! 
 
Igår var jag hos Nathalie på förmiddagen å gjorde fina naglar :) Jättenöjd är jag! På eftermiddagen kom Anette på fika å sen körde vi upp till huset å visade henne runt lite innan jag å Marcus körde hem till Farmor på middag. Körde därifrån upp till huset igen å sen kom Göran, Linus å Lina å hälsade på. Åkte med Göran därifrån så han kunde ta batteriet på SAAB:en å ladda de å sen landade jag i soffan som en död säl. 
 
Har sovit gott inatt, tack å lov, men jag har haft en hemsk förmiddag med massa illamående. Jobbigt som fan är de å de känns som att de är liiite mycke i mitt liv just nu. Vi flyttar på jobbet å de är mest kaos tycker jag.. Jag å Marcus ska själva flytta å de är mycke med huset å allt annat å dessutom är jag ju gravid å mår allt annat än bra de flesta dagar. Känns som om jag behöver andas lite för att orka vidare ett tag till. Tur jag är ledig i helgen iallafall. 
 
Oj, klockan är mycke så nu måste jag springa ner till volvon å köra till Farmor. Ska äta en lätt lunch där innan jag börjar jobba klockan två. Vi hörs. 
 
 

RSS 2.0