Måndag.

       Publicerat 2010-11-22 » 12:08:23 | Me and my life

Inatt läste jag ut min bok, Finns inte på kartan, å har ni inte läst den tycker jag att ni ska göra det. Den är skriven på ett väldigt bra och lätt sätt men ändå dras man med å känner dem känslorna som hon känner. Iallafall jag. När hon var nervös var jag också de, haha. 

Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden. Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan. När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med. Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.
Text ifrån adlibris.se

Läs den som sagt! Ni kommer inte ångra er :)

Måndag idag ja! Jag sov till tio å sen sprang jag ner å satte på kaffe, medan de rann ner startade jag en maskin tvätt å nu har jag precis lagt in all ren tvätt, renbäddat sängen och dammsugat ovanvåningen. Skönt.
Ska alldeles strax byta maskin men först ska jag andas lite här i datastolen :)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0