Ljusfolket.

       Publicerat 2010-11-01 » 11:16:40 | Me and my life
Just nu läser jag Ego Woman av Carolina Gynning å igår kom jag till ett stycke som hon själv citerar ifrån boken Ljusfolket av Benny Rosenqvist. Jag tyckte de var så bra så jag är tvungen å skriva av de. De handlar om att man ibland måste släppa vissa människor. Here it comes;

"För många är detta en förfärlig tanke. Vi tycker de är hemskt att tappa bort människor i livet och gör nästan vad som helst för att lappa ihop trasiga relationer.
Ibland håller vi fast vid personer som vi innerst inne vet att vi borde släppa. Vi är sentimentala och rädda att bli ensamma.
Försök känna efter i ditt hjärta vad den här människan betyder för dig. Är det skuld eller längtan som håller dig kvar? Är det längtan så är det något att bygga vidare på, är det skuld ska du släppa det.
Och det är faktiskt inte meningen att vi ska hänga ihop med alla livet ut. Människor kommer och går i ens liv, vissa har man bara en kort period och några stannar längre. Och förringa inte de kortspringande vännerna, ni har kunskaper ni ska ge varandra som inte behöver ta så lång tid. Sedan kan ni och ska gå åt varsitt håll.
Våga släppa taget! Verkliga vänner och kärlekar hittar tillbaka till varandra om det är meningen. De andra ska man inte ha dåligt samvete för. Det är faktiskt skönt att bli av med en del personer som man är färdig med.
Däremot ska man aldrig se tillbaka med bitterhet på gamla relationer. Man lär sig något av alla relationer och det är aldrig bortkastad tid. Det var helt enkelt meningen att du skulle ägna de åren åt den mannen/kvinnan och den relationen och det gäller bara att förstå vad det var du skulle lära dig av det."

Någon mer som håller med? Någon som har reflektioner?

Kommentarer
Postat av: myrann

Det var jävligt bra och sant faktiskt!

Postat av: paddy

det är så sjukt sant det hon skriver. och det är jätte skönt att släppa iväg dessa människor man inte har något utbyte av. folk man inte behöver i sitt liv. man mår mycket bättre utav det :). bättre att ta vara på det underbara man har och vill ha i sitt liv, för det är guld värt!

2010-11-01 @ 14:58:37
Postat av: Kikki

det stämmer fruktansvärt bra. det finns ingenting som kan säga emot det. & visst är det sant, att efter varje förhållande så har man lärt sig något & man ska komma på vad det är. & det har jag gjort! :-)

2010-11-01 @ 17:46:38
Postat av: Johanna

Jag tycker det är viktigt att ha människor runt omkring en som man har ett utbyte av! Någon att byta bra energi:er med! Därför brukar jag ofta släppa de personer som bara tar och tar en massa energi ifrån en, så att man känner sig alldeles matt efter att man umgåtts med en sådan person och som man ALDRIG får något tillbaka ifrån. Jag försöker istället hitta människor som man kan sitta alldeles tyst med i en hel timme och när man skiljs åt känns det som den bästa timmen på väldigt länge! :) Krams

2010-11-01 @ 18:50:08
URL: http://johannajansson.blogspot.com
Postat av: mindy

håller helt med! det enda som kanske är svårt till en början är att inte se tillbaka med bitterhet över gamla relationer. lättare sagt än gjort!

men det blir klart lättare med tiden. :)

2010-11-01 @ 19:44:20
Postat av: sara

kan bara säga att jag behövde läsa detta, vaknade upp så att säga. riktigt bra sagt!

2010-11-01 @ 21:56:17
Postat av: Ida

Väldigt sant... :)

2010-11-02 @ 10:18:35
URL: http://idiisen.blogg.se/
Postat av: Catta

Väldigt sant!

2010-11-02 @ 17:04:14
URL: http://cattakan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0